Goodtech levererar till nya datacenter i Sverige

Goodtech Projects & Services AB har vunnit förtroendet att leverera och installera utrustning för BMS-styrning (Buildings Management System) av kraft-, kyl- och IT-system till två nya ICT-center (Information and Communications Technologies) i Sverige. Uppdragsgivaren är ABB som i sin tur ansvarar för en komplett- och integrerad automationsplattform till de nya datacentren.

I Goodtechs uppdrag ingår bland annat ansvar för konstruktion, produktion och installation av redundanta styrsystem inklusive apparatskåp för både BMS, kraft- och energisystem samt installation av nätverk för BMS, EMS, PMS.

-    Automationsplattformen bygger på systemet 800xA och utvecklas för att effektivt övervaka och styra energianvändningen, kostnaderna och belastningen på IT-utrustningen i anläggningen. Goodtech är Value Provider till ABB på deras automationssystem, och att vi fick förtroendet att bistå i denna leverans visar vår styrka inom automationsområdet, konstaterar Björn Hellström, automationschef inom Goodtech.

För Goodtech är datacenter ett intressant marknadssegment med god utvecklingspotential där företagets tjänste- och produktportfölj inom exempelvis automation, kraftförsörjning och installation passar väl in för att ta sig kommande stora utmaningar inom segmentet och att möta den ökade efterfrågan.

För ytterligare information kontakta:
Björn Hellström, enhetschef Automation, Goodtech, tfn +46 70 566 82 41, E-post: bjorn.hellstrom@goodtech.se