Goodtech på plats när Nordens största solcellsfasad invigdes idag

Under 2015 har Goodtech som totalentreprenör säkerställt att BAE Systems Hägglunds klätt två av fasaderna på produktionsanläggningen i Örnsköldsvik med solcellspaneler. Goodtech var självklart på plats när anläggningen idag invigdes under högtidliga former av BAE Systems Hägglunds VD, Tommy Gustafsson-Rask och landshövdingen i Västernorrland, Gunnar Holmgren.

I maj monterades den första av totalt 1 465 solpaneler upp på produktionsanläggnings fasad. En anläggning som omfattar 2 500 kvadratmeter och vilket leder till att den i sitt slag är den största fasadmonterade solcellsanläggningen i Norden. Nu när anläggningen är i drift beräknas den att uppnå en årsproduktion om cirka 312 MWh, något som motsvarar en årsförbrukning av hushållsel för 40 villor.  

- Funktion, design, säkerhet och samarbete har varit fyra ledord i projektet. Den nya helsvarta fasadpanelen klär verkligen anläggningen med sitt utseende och den goda tekniska funktionen och säkerheten passar väl in i profilen för både Goodtech och vår beställare BAE Systems som en ledande leverantör inom sitt branschsegment, säger Ulf Björklund, Goodtech divisionschef Nord.   

Ulf avslutar med att lyfta fram övriga medverkande partners i projektet och nämner bland annat det lokala byggföretaget Byggtjänst i Örnsköldsvik som utfört montaget i samarbetsform med Goodtech samt elgrossisten Selga som ansvarat för leverans av tredje generationens solpaneler.

För ytterligare information kontakta:
Ulf Björklund, Goodtech divisionschef Nord, tfn +46 70 632 03 49, E-post: ulf.bjorklund@goodtech.se