Goodtech vinner två nya kraftprojekt till Vattenfall-koncernen

Framgången för Goodtechs Power-satsning fortsätter och i oktober har företaget vunnit två nya kraftuppdrag till Vattenfall-koncernen. De nya uppdragen omfattar upprustning av Porsi kraftstation i Jokkmokk och regionnätstationen Forssjön i Avesta. Beställare i båda uppdragen är två bolag inom Vattenfall och tillsammans uppgår kontraktsvärdet till cirka 60 miljoner svenska kronor.

- Goodtech har en god aktivitet inom kraftsegmentet och självklart stimuleras vi av det förtroendet som aktörerna på energimarknaden ger oss ideligen. De två nya uppdragen till Vattenfall-koncernen är ett gott bevis på vår bredd inom området samt vår styrka att kunna ta oss an projekt i hela Sverige, kommenterar Stefan Eriksson, Goodtech sälj- & marknadschef Division Power.    

I Goodtechs åtagande för Porsi kraftstation ingår ansvar för leverans och installation av nya generatorställverk och isolerade skenstråk från generatorer till nya ställverk och vidare ut till krafttransformatorerna. Även rivning av befintlig utrustning samt uppgradering av 150 kV linor i matningen till ny krafttransformator ingår. 

Projekt Forssjön avser en ombyggnad av regionnätstationen RT20 norr om Avesta som svarar för elförsörjningen för stora delar av södra Dalarna. Goodtechs del i projektet omfattar en komplett funktionsleverans av nytt 220 kV ställverk, ny manöverbyggnad och ny kontrollanläggning.  

- Vi har som drivkraft att vara ett naturligt val i utvecklingen av förnybar energiteknik och långsiktigt hållbara energilösningar. Därför använder Goodtech alltid beprövad teknik som ligger i framkant, ex har vi valt generatorställverk av fabrikat Elatec till Porsi kraftstation, ett ställverk som vi framgångsrikt använt i ytterligare Vattenkraftsprojekt under de senaste åren, avslutar Stefan Eriksson. 

För ytterligare information kontakta:
Stefan Eriksson, Sälj- och Marknadschef, Goodtech Division Power, tfn +46 60 64 16 21,
E-post: stefan.eriksson@goodtech.se