Goodtech installerar på Metsä Board i Husum

Goodtech Projects & Services AB har vunnit förtroendet att ansvara för ett omfattande el- och instrumentmontage på Metsä Board Husums fabrik tre mil norr om Örnsköldsvik. Uppdraget blir en viktig del i Metsä Boards investering i en ny falskartongmaskin och ordervärdet uppgår till mer än 35 miljoner svenska kronor.

I Goodtechs uppdrag ryms el- och instrumentmontage samt materialleveranser för anpassning och ombyggnationer i anslutning till den befintliga pappersmaskinen (PM7) som ersätts med en ny kartongmaskin. Installationsarbetet beräknas uppgå till mer än 25 000 timmar och påbörjas omgående med en bemanningstopp från september fram till årsskiftet.

-  Jag vill framförallt lyfta fram vår duktiga montörskår. Det är tack vare deras engagemang och betydande insatser, i allt från stora och komplexa projekt till mindre löpande servicearbeten, som vi gång på gång vinner förtroende på bruket i Husum, konstaterar Patrik Andersson, Goodtechs enhetschef i Örnsköldsvik.   

Den nya kartongmaskinen i Husum är ett led i den finska kartong- och papperstillverkaren Metsä Boards strategi att avveckla sin papperstillverkning och satsa fullt ut på kartongproduktion. Investeringen i Husum uppgår till närmare 1,6 miljarder svenska kronor och förväntas vara installerad och nå full produktionskapacitet i slutet av år 2016.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Andersson, Goodtechs Enhetschef i Örnsköldsvik, tfn , +46 70 348 02 73, E-post: patrik.andersson@goodtech.se

Ulf Björklund, Goodtechs Divisionschef Nord, tfn , +46 70 632 03 49, E-post: ulf.bjorklund@goodtech.se