Goodtech en viktig pusselbit i öppnandet av Storhogna M

Idag fredag den 13 februari öppnas dörrarna i aktivitetsanläggningen Storhogna M för förväntansfulla skidåkare och besökare i området runt Vemdalen. Goodtech har ansvarat för allt avseende elinstallationer i projektet och samtidigt varit en viktig pusselbit för att stora delar av anläggningen öppnas idag.

- Med spänning och god framtidstro öppnar vi idag portarna till M. Vi är övertygade om att vi tillför hela destinationen Vemdalen något som skapar mervärde för alla turister och den lokala befolkningen, förklarar Henrik Linusson, VD Storhogna M. Ett stort tack till Goodtech och övriga entreprenörer som alla har bidragit med tekniska lösningar och fokuserat på det gemensamma målet – en anläggning av högsta klass.

Goodtech togs in i projektet i november 2014 i samband med att byggnationen tappat fart och finansiärerna valde att hitta nya pusselbitar för att säkerställa sin ambition att öppna anläggningen den 13 februari 2015 enligt plan.

- Under hösten 2014 sonderade vi marknaden i området på erfarna entreprenörer och Goodtechs namn med gott renommé och deras kapacitet att sätta in resurser dök upp hela tiden. Så här i efterhand var det ett lyckodrag, utan beslutet att ta in Goodtech i projektet så hade vi nog aldrig öppnat dörrarna idag. Goodtechs medarbetare, kompetens och engagemang har varit ovärderlig för oss, konstaterar Janne Nordlöv, Byggledare och samordningsansvarig för Storhogna M.

I projektet har Goodtech ansvarat för leverans och utförande av en komplett elanläggning omfattande kraftförsörjning, belysning, brand- och inbrottslarm, belysningsstyrning samt tele och datanät.

- Den stora utmaningen i projektet har kretsat en hel del runt logistikproblematiken samt den tuffa tidspressen där alla ledigheter och helger runt årsskiftet inte underlättade direkt. Jag är stolt över att kunna fastslå att alla i vår organisation återigen bevisat att vi har både viljan och erfarenheten av att kraftsamla och hålla tiden i intensiva projekt, säger Bengt-Åke Larsson, projektledare Goodtech i Hudiksvall.

Om Storhogna M:
Anläggningen Storhogna M drivs genom bolaget Bykärnan i Storhogna AB med ägarkonstellationen Peo Conic, Bengt Hamberg, Paul Hamberg och även VD Henrik Linusson. Den nya aktivitetsanläggningen om närmare 2000 kvadratmeter är belägen nära intill transportliften till Klövsjös och Storhognas pister och rymmer bland annat bowlinghall med fyra banor, bio, gym, relax och spa samt en rejäl mat- och restaurangavdelning.

http://storhogna-m.se/

För ytterligare information kontakta:
Kent Johansson, Enhetschef Goodtech i Hudiksvall, tfn +46 70 556 68 67, E-post: kent.johansson@goodtech.se

Bengt-Åke Larsson, Projektledare Goodtech i Hudiksvall, tfn +46 70 323 52 05, E-post: bengtake.larsson@goodtech.se